Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні ухвалено рішення для поліпшення мобільного зв'язку під час відключень електроенергії: що передбачено

Реклама

Національний центр оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій (НЦУ) поінформував, що ухвалив рішення, спрямоване на поліпшення якості надання послуг мобільного зв'язку та доступу до Інтернету в умовах планового, аварійного, незапланованого та/або вимушеного відключення електропостачання інфраструктури електронних комунікаційних мереж в умовах воєнного стану.

15 липня 2024 року НЦУ видав відповідне розпорядження № 539/2344 «Про внесення змін до розпорядження НЦУ від 20.02.2024 № 154/1959».

Зазначається, що виконання постачальниками електронних комунікаційних послуг завдань, прописаних у розпорядженні НЦУ, забезпечить:

  • роботу протягом 10 годин 100 % обладнання, яке забезпечує мобільний зв'язок і доступ до Інтернету;

  • роботу протягом 72 годин 100 % оперативно-диспетчерських служб, що здійснюють приймання та обробку екстрених викликів за телефонними номерами 101, 102, 103, 104 та єдиним номером виклику екстрених служб 112.

Також розпорядження зобов'язує постачальників електронних комунікаційних послуг забезпечити об'єкти фізичної інфраструктури електронних комунікаційних мереж, за допомогою яких вони надають послуги, пересувними електрогенераторними установками або акумуляторними установками на перші 72 години роботи в умовах відсутності електропостачання.

Для забезпечення відповідного рівня якості послуг у разі відсутності електроживлення передбачено поетапне виконання завдань у часі, з досягненням 100 % показників забезпечення до 1 лютого 2025 року.

За повідомленням Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації

Головні новини вашої галузі - щодня на робочому столі LIGA360. Бачити картину дня ще ніколи не було так просто! Побачте всі переваги роботи в комплексній інформаційно-аналітичній платформі LIGA360, замовивши персональну презентацію.

Читайте також:

Держреєстрація актів цивільного стану та видача документів за межами України з проставленим апостилем: Кабмін підтримав експеримент

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини