Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада виправила недоліки технічного характеру в Кримінальному процесуальному кодексі

Реклама

17 липня Верховна Рада ухвалила Закон (проєкт № 10274) «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України для виправлення недоліків технічного характеру».

Документом уносяться зміни до Кримінального процесуального кодексу з метою усунення недоліків технічного характеру та приведення його тексту до стандартів якісного закону, якими:

1) у ч. 2 ст. 64-2 слова «третьою особою» замінюються словами «права та обов'язки третьої особи», передбачивши, що права та обов'язки третьої особи, щодо майна якої вирішується питання про арешт, виникають з моменту звернення прокурора до суду із клопотанням про арешт майна;

2) у ч. 3 ст. 309 слова «скарги на інші» замінюються словом «Інші», тим самим врегульовуючи, що інші ухвали слідчого судді (крім визначених у ч. ч. 1, 2 ст. 309 КПК) оскарженню не підлягають і заперечення проти них можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді;

3) у ч. 4 ст. 568 слово «запитуваній» замінюються словом «запитуючій», а, відтак, зазначається, що майно, передбачене п. 1 ч. 3 ст. 568 КПК України, не передається запитуючій стороні або його передання може бути відстрочене чи тимчасовим, якщо це майно потребується для цілей розгляду цивільної або кримінальної справи в Україні чи не може бути вивезено за кордон з інших підстав, передбачених законом.

За матеріалами пресслужби Апарату ВР

Відкрийте законодавство на 360! Спробуйте нову LIGA360 з інноваційними зв'язками документів. До кожного НПА - знайдуться пов'язані закони, судові рішення, практичні ситуації та аналітичні документи. Замовте презентацію для своєї компанії.

Скористайся найгарячішою пропозицією - Summer program від LIGA ZAKON! Знижка на оновлену версію LIGA360 для нових клієнтів LIGA ZAKON. Отримай ефективні інструменти для контролю бізнес-ризиків й ухвалення рішень. Забезпеч всю команду інформацією і економ більше з кожною додатковою ліцензією.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини