Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПДВ платити не потрібно, якщо одержувача послуг з комп'ютерної обробки даних немає в Україні

14 квітня 2010, 12:06
1074
0
Реклама

Питання оподаткування ПДВ при наданні послуг у вигляді обробки даних і надання інформації за допомогою комп'ютерних систем розглянуті ДПАУ в листі № 7245/7/16-1515-15.

Як роз'яснила ДПАУ, об'єктом оподаткування ПДВ (пункт 3.1.1 Закону про ПДВ) являються операції платників з поставки товарів і послуг, місце постачання яких знаходиться на Україні. Далі ДПАУ вказує на загальний порядок визначення місця постачання послуг, закріплений пунктом 6.5 вказаного Законузгідно з яким таким є місце реєстрації платника податків, що надає послугу. Проте це загальне правило.

Що стосується надання послуг з обробки даних і надання інформації з використанням комп'ютерних систем; а також агентських послуг від імені і за рахунок іншої особи (якщо при цьому надаються згадані послуги і інші, вказані разом з ними в підпункті "д" пункту 6.5 Закону)то у такому разі місцем постачання послуг вважається місце реєстрації покупця чи його представника (згідно того ж підпункту). Якщо покупець не зареєстрований - місце постійної адреси або проживання, у тому випадку, якщо покупці проживають за кордоном.

Іншими словами, якщо постійного представництва нерезидента-одержувача послуг в Україні немає, то операції за поданням послуг, перерахованих в підпункті "д" пункту 6.5 Закону про ПДВ, об'єктом обкладення ПДВ не є.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини