Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

30 червня набрав чинності Закон щодо перезавантаження роботи Бюро економічної безпеки

Реклама

30 червня набрав чинності Закон № 3840-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення роботи Бюро економічної безпеки України».

Документ було офіційно опубліковано в газеті «Голос України» 29 червня.

Нагадаємо, законодавчий акт було ухвалено на пленарному засіданні Парламенту 20 червня (детальніше).

Установлено, що з дня набрання чинності Законом розпочинається формування конкурсної комісії для проведення конкурсного відбору на зайняття посади Директора БЕБ і проводиться конкурсний відбір на зайняття цієї посади у порядку, встановленому статтею 15 Закону "Про Бюро економічної безпеки України".

Кадрові комісії утворює Директор Бюро економічної безпеки у складі 12 членів кожна, з яких:

  • шість осіб, визначених Директором БЕБ;

  • шість осіб, визначених міжнародними та іноземними організаціями, які відповідно до міжнародних або міждержавних угод протягом останніх трьох років надавали Україні міжнародну технічну допомогу у сфері запобігання і протидії корупції та/або реформування органів правопорядку, з числа відібраних ними представників від громадських об'єднань, спілок, асоціацій та інших об'єднань юридичних осіб, що протягом останніх трьох років здійснюють діяльність, спрямовану на покращення бізнес-клімату, захисту прав і інтересів бізнесу в Україні. Перелік таких міжнародних та іноземних організацій надається Міністерством закордонних справ на запит Директора БЕБ і оприлюднюється на веб-сайті цього органу. Зазначені міжнародні та іноземні організації погоджують пропозицію спільного списку кандидатів до складу кадрової комісії.

Згідно із Законом з метою підтвердження належного рівня доброчесності та професійної компетентності працівники Бюро економічної безпеки, крім визначених нижче працівників, підлягають одноразовій атестації.

Не підлягають атестації Директор Бюро, призначений за конкурсною процедурою, визначеною Законом "Про Бюро економічної безпеки України", з урахуванням змін, внесених Законом № 3840-IX, призначені ним перший заступник, заступники Директора БЕБ, а також працівники Бюро економічної безпеки, призначені на посади за результатами конкурсного відбору, проведеного кадровими комісіями відповідно до Закону "Про Бюро економічної безпеки України" з урахуванням положень пункту 3 розділу II Закону.

Атестація проводиться у два етапи:

  • атестація керівників підрозділів центрального апарату Бюро економічної безпеки та їх заступників, керівників територіальних управлінь Бюро економічної безпеки України та їх заступників;

  • атестація інших працівників БЕБ.

Під час проведення атестації забезпечуються відео- та аудіофіксація тестувань та співбесід.

Проведення атестації працівників Бюро економічної безпеки України включає такі етапи:

  • тестування з метою визначення рівня знання законодавства України, що проводиться письмово за допомогою інформаційно-комунікаційних технологій;

  • тестування з метою визначення рівня загальних здібностей, що проводиться письмово за допомогою інформаційно-комунікаційних технологій;

  • проведення співбесіди з особами, які пройшли попередні етапи, з метою оцінювання їхньої відповідності критеріям доброчесності та професійної компетентності.

Рішення атестаційної комісії про неуспішне проходження атестації працівником Бюро економічної безпеки є підставою для припинення трудових відносин (звільнення) такої особи.

Рішення про звільнення такого працівника приймається суб'єктом призначення у 14-денний строк з дня ухвалення відповідного рішення атестаційної комісії.

Підсилюй роботу юриста використанням комплексної інформації - з новою LIGA360! Передбачай можливість перемоги у судових спорах, завдяки пошуку подібних рішень на базі позовних вимог. Дізнайся деталі, замовивши презентацію саме для тебе.

Скористайся найгарячішою пропозицією - Summer program від LIGA ZAKON! Твоя знижка на нову LIGA360 для контролю бізнес-ризиків й ухвалення рішень. Забезпеч всю команду інформацією і економ більше з кожною додатковою ліцензією.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини