Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати пропонують зміни до Податкового кодексу щодо особливостей сплати воєнного збору за бронювання військовозобов’язаних

Реклама

В Парламенті зареєстровано законопроєкт № 11332 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей сплати воєнного збору за бронювання військовозобов'язаних".

Зазначається, що законопроєкт розроблено з метою впровадження спеціального збору за бронювання військовозобов'язаних, а саме фізичних осіб-підприємців та/або їх працівників, а також працівників підприємств, установ, організацій.

"Зазначений інструмент забезпечить прогнозованість організації бізнесових та виробничих процесів підприємств та як наслідок стабільне функціонування економіки в умовах воєнного стану", - вважають автори законопроєкту.

Пропонується встановити, що до припинення або скасування дїї правового режиму воєнного стану в Україні суб'єкти господарювання, які здійснюють бронювання військовозобов'язаних працівників відповідно до пункту 5 частини першої статті 25 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», сплачують до державного бюджету збір за бронювання військовозобов'язаних у сумі, що дорівнює розміру тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Читайте також: В Раді зареєстровано законопроєкт про економічне бронювання

Кабмін оновив Порядок бронювання військовозобов'язаних: постанова набула чинності

Нова LIGA360 змінює все! Єдиний продукт для всієї компанії. Виявляє правові, партнерські, фінансові, санкційні, репутаційні ризики. Допомагає приймати аргументовані рішення, використовуючи силу інформації на 360. Замов презентацію для своєї компанії. 

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини