Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Парламенті зареєстровано законопроєкт про бронювання військовозобов'язаних, які працюють у сфері автотранспорту

Реклама

В Парламенті зареєстровано законопроєкт №11334 щодо бронювання військовозобов'язаних, які працюють у суб'єктів господарювання будь-якої організаційно-правової форми, що здійснюють свою діяльність у сфері автомобільного транспорту.

Автори законпороєкту зазначають, що суб'єкти господарювання, які здійснюють перевезення пасажирів і вантажів автомобільним транспортом, незалежно від організаційно-правової форми господарювання, забезпечують життєво важливі функцій та/або послуги, порушення яких призводить до негативних наслідків для національної безпеки України.

"Відповідно до статті 25 Закону «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» бронюванню підлягають військовозобов'язані, які працюють або проходять службу, зокрема, на підприємствах, в установах і організаціях, які є критично важливими для забезпечення потреб Збройних Сил України, інших військових формувань або функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, у тому числі кінцеві бенефіціарні власники таких підприємств, які не є їх працівниками. Таким чином, значна частина суб'єктів господарювання, що забезпечують автомобільні перевезення в Україні, та є потенційно критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, не можуть забронювати своїх працівників", - йдеться в пояснювальній записці до законопроєкту.

Так, пропонується доповнити частину першу статті 25 Закону «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» новим пунктом, який визначає, що бронюванню підлягають військовозобов'язані, які працюють у суб`єктів господарювання будь-якої організаційно-правової форми, що здійснюють свою діяльність у сфері автомобільного транспорту.

Нова LIGA360 змінює підходи в роботі з інформацією. Відтепер всі джерела даних в єдиному комплексному продукті: законодавство, судові рішення, аналітика, реєстри, санкційні списки та медіа. Замов індивідуальну презентацію прямо зараз. 

Читайте також: Верховна Рада ухвалила Закон про обов'язкове використання біоетанолу в автомобільних бензинах з 1 червня 2025 року

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини