Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Компенсацію АПК по процентних ставках, не виплачену в 2009, виплатять цього року

13 квітня 2010, 13:45
475
0
Реклама

КМУ 7 квітня 2010 року прийняв поки що що не набуло чинності постанова № 296що встановлює порядок використання в 2010 році засобів Стабілізаційного фонду для компенсації процентної ставки (не виплаченою в 2009 році) по отриманих підприємствами АПК кредитам.

По документу Минагропрому для компенсації виділяється 100 млн. гривен. До набуття чинності Закону про держбюджет на 2010 рік ці засоби повинні використовуватися відповідно до Порядком використання в 2009 - 2013 роках бюджетних коштів, що направляються на підтримку підприємств агропромислового комплексу через механізм здешевлення кредитів. Вимоги п. 13 Порядку при цьому не застосовуються.

В першу чергу, згідно з Постановою, компенсація процентної ставки виплачуватиметься по кредитах, отриманим для реалізації інноваційних проектівспрямованих на розвиток АПК і що пройшли державну атестацію.

Порядок передбачає часткову компенсацію процентної ставки по коротко-, середньо- і довгостроковим кредитам на конкурсній основі підприємствам АПК. Компенсація по кредитах в іноземній валюті надається лише за наявності у позичальника зовнішньоекономічного договору на купівлю техніки і устаткування іноземного виробництва, аналогів якому в Україні немає, і племінної худоби.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини