Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

21 травня набрала чинності постанова щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в Інтернеті

Реклама

Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей інформує, що 21 травня набрала чинності постанова Кабінету Міністрів від 17 травня 2024 року № 566 «Деякі питання протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі Інтернет», крім окремих норм.

КРАІЛ звертає увагу, що у зв'язку з цим з 21 травня 2024 року запроваджуються:

  • обмеження розповсюдження реклами азартних ігор, реклами торговельних марок, інших об'єктів права інтелектуальної власності, під якими провадиться діяльність з організації та проведення азартних ігор, зокрема з використанням електронних комунікацій, символіки Збройних Сил, інших військових формувань, утворених відповідно до законів України, а також розповсюдження відповідного контекстного матеріалу;

  • блокування доменних імен нелегальних вебсайтів НКЕК за участі Національного центру оперативно-технічного управління електронними комунікаційними мережами України за поданням КРАІЛ у десятиденний строк.

Крім того, з 11 червня 2024 року організаторам азартних ігор в мережі Інтернет:

- заборонено реєстрацію кількох клієнтських рахунків для одного гравця;

- необхідно під час проведення азартних ігор в Інтернеті запровадити обов'язкові перерви в азартній грі для кожного гравця і після реєстрації гравця в онлайн-системі організатора азартних ігор або до моменту прийняття ставки одержати від гравця інформацію щодо:

  • ліміту коштів, які гравець бажає витрачати на азартну гру протягом певного часу (доби, тижня, місяця), та встановити йому обраний ліміт з можливістю його зміни не частіше ніж один раз на місяць;

  • максимального часу безперервної участі гравця в азартній грі протягом доби і максимального часу його участі в азартній грі протягом тижня та встановити обраний час участі у грі.

Одночасно КРАІЛ повідомляє, що 21 травня постановою Кабінету Міністрів № 583 внесено зміни до пункту 1 урядової постанови № 566 у частині уточнення способу обмеження розповсюдження реклами азартних ігор шляхом заборони розповсюдження всіх форм такої реклами.

Як швидко аналізувати великі масиви законодавчої інформації? З рішенням LIGA360 PRO. Легко знайдіть пов'язану аналітику, НПА, судову практику для будь-якого документа. Більше переваг за посиланням.

Читайте також:

Через три місяці набуде чинності Закон щодо регулювання праці домашніх працівників

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини