Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін доручив провести аудит системи блокування податкових накладних

Реклама

Кабмін доручив Мінфіну разом з Державною аудиторською службою та ДПС згідно з Порядком провести протягом шести місяців аудит системи моніторингу ризиків і критеріїв для блокування податкових накладних та процедур і критеріїв їх розблокування. Про це повідомив постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Аудит має бути здійснено за 2021-2023 роки шляхом проведення перевірки ДПС стосовно виконання функцій з реалізації механізму зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування (ПН/РК) в Єдиному реєстрі податкових накладних, діяльності комісій з питань зупинення реєстрації ПН/РК в Єдиному реєстрі податкових накладних, визначених порядками, затвердженими постановою КМУ від 11.12.2019 N 1165.

Така перевірка буде здійснена відповідно до підпункту «б» пункту 2 рішення РНБО від 23.01.2024 «Про невідкладні заходи із забезпечення економічної безпеки на період дії правового режиму воєнного стану», введеного в дію Указом Президента України від 23.01.2024 N 21.

Читайте також: Верховний Суд підтримав позицію податківців щодо висновків про нереальність господарських операцій

Плани-графіки перевірок органів держнагляду на 2024 рік - є у LIGA360. А ще ви знайдете довідкову інформацію та алгоритми дій, щоб максимально захистити свій бізнес. Спробуйте LIGA360 прямо сьогодні.

Як спрогнозувати ваші шанси на перемогу в суді? Скористайтеся ІТ-платформою LIGA360. Технології штучного інтелекту проаналізують вашу позовну заяву, щоб ви змогли оцінити перспективність справи й скоригувати аргументи. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини