Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мораторій на вимоги кредиторів не торкається виплат зарплат і пенсій "у рамках лімітів"

13 квітня 2010, 09:00
525
0
Реклама

Зміни до Інструкції про міжбанківський переказ коштів в Україні в національній валюті набувають чинності сьогодні, 13 квітня 2010 року.

Згідно зі змінами, під час дії мораторію на задоволення вимог кредиторів банку-кореспондента підлягають виконанню вимоги про примусове списання засобів банку-кореспондента по його кореспондентських рахунках (і документи про арешт засобів банку-кореспондента), що стосуються обслуговування господарської діяльності банкуу тому числі виплати зарплати, авторської винагороди, шкоди, заподіяної життю і здоров'ю працівників банку.

Підлягають виконанню також і вимоги кредиторів по виплаті зарплати, аліментів, пенсій, стипендій, соціальній допомозі в межах встановлених тимчасовим адміністратором лімітів.

Також, відповідно до змін, у разі введення мораторію і наявності при цьому документів про арешт засобів на кореспондентських рахунках, що поступили до введення мораторіюбанк продовжує враховувати такі документи на відповідному позабалансовому рахунку і повідомляє орган, що прислав їх, про введення мораторію.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини