Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент підписав Закон щодо посилення відповідальності за військові правопорушення

Реклама

Президент Володимир Зеленський підписав Закон про внесення змін в Кримінальний кодекс та КУпАП за порушення мобілізації (законопроєкт № 10379), що передбачає збільшення штрафів за порушення правил військового обліку. Відповідна інформація з'явилась у картці законопроєкту на сайті ВР.

Відповідний Закон було ухвалено на засіданні Парламенту 9 травня 2024.

За словами нардепа Ярослава Железняка, Парламентом було підтримано всі зміни, які обіцяв Комітет ВР внести про пом'якшення.

Детальніше про текст законопроєкту, який затвердив Профільний комітет ВР читайте тут. Зокрема, в документі суттєво знижені початково пропоновані штрафи та виключено кримінальну відповідальність за відмову від проходження медкомісії під час мобілізації.

З текстом Закону можна буде ознайомитись після його офіційного опублікування.

Нагадаємо, 10 квітня депутати підтримали зазначений проєкт у першому читанні (детальніше).

З 4 травня діє оновлене Положення про військово-лікарську експертизу в ЗСУ. Серед іншого, наказом викладено в новій редакції додаток 1 до Положення «Розклад хвороб, станів та фізичних вад, що визначають ступінь придатності до військової служби, служби у військовому резерві» (детальніше).

Інформація працюватиме на вас - з рішенням LIGA360:Юрист. Здійснюйте legal research українського законодавства й судової практики, прогнозуйте результати судових справ, читайте експертну аналітику з "гарячих" тем. Замовте тестовий доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини