Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін затвердив Порядок виявлення та повернення дітей, депортованих внаслідок збройної агресії рф

Реклама

14 травня Уряд ухвалив постанову № 551, якою затвердив Порядок виявлення та повернення дітей, депортованих або примусово переміщених внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Проєкт акта розробило Мінреінтеграції в межах виконання плану Bring Kids Back UA, який є складовою «Формули миру» Президента.

Порядок визначає взаємодію між суб'єктами, які беруть участь у пошуку, поверненні й забезпеченні соціального захисту та реінтеграції дітей, зокрема дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Мінреінтеграції зазначає, що йдеться також про тих дітей, які перебувають під ризиком такої депортації або переміщення.

Суб'єктами є представники центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, СБУ, Національного інформаційного бюро.

Координатором взаємодії суб'єктів визначено Мінреінтеграції.

Зазначається, що документ покликаний законодавчо врегулювати питання повноважень цих суб'єктів щодо виявлення та повернення депортованих або примусово переміщених дітей.

Одним з основних заходів, який має здійснюватися законними представниками дитини й іншими уповноваженими органами, є розробка індивідуального плану повернення. Такий план має бути комплексним і розробленим з урахуванням індивідуальних потреб дитини.

Усі потрібні документи для юриста - в рішенні LIGA360. Обирайте з понад 1,8 мільйона НПА, судової практики, аналітики, робочих кейсів та інших матеріалів. Замовте тестовий доступ за посиланням.

Читайте також:

Огляд судової практики по аліментах

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини