Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Євроінтеграція ринку послуг автотранспорту: урядовий законопроект № 4560 схвалено до другого читання

Реклама

Комітет ВР з питань транспорту та інфраструктури схвалив до другого читання розгляд урядового законопроєкту № 4560.

Мінінфраструктури зазначило, що ключова мета документа - врегулювати ринок послуг автомобільного транспорту та його діяльність відповідно до норм Європейського Союзу. Фактично, йдеться про євроінтеграцію послуг цієї сфери та адаптацію норм українського законодавства до актів ЄС.

У міністерстві зауважили, що ухвалення законопроєкту в цілому дасть змогу:

  • підвищити рівень надання послуг з перевезень;

  • забезпечити відповідність українських автомобільних перевізників вимогам ЄС;

  • підвищити конкурентоспроможність національних перевізників на європейському ринку автомобільних перевезень;

  • забезпечити цифровізацію державних послуг на автомобільному транспорті.

Схвалена редакція законопроекту визначає особливості ліцензування на автомобільному транспорті відповідно до положень Регламенту (ЄС) № 1071/2009.

Важливою нормою також є запровадження системи отримання свідоцтв професійної компетентності менеджерів (управителей) з перевезень.

Окрім цього, йдеться про впровадження механізму підтвердження бездоганної ділової репутації автомобільних перевізників - це сукупність підтвердженої інформації про перевізника щодо відповідності його діяльності вимогам законодавства (наприклад, відсутність порушень, штрафів чи інших санкцій до перевізника).

Підтримана Комітетом редакція також встановлює заходи впливу на автомобільних перевізників та норми, які регулюватимуть усі аспекти щодо адміністративних правопорушень у сфері внутрішніх та міжнародних автомобільних перевезень пасажирів та вантажів.

Мінінфраструктури нагадало, що законопроєкт № 4560 уніс на розгляд Верховної Ради Кабінет Міністрів у грудні 2020 року. У жовтні 2022 року народні депутати схвалили проєкт Закону у першому читанні.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Читайте також:

Потенційні ризики ведення бізнесу за кордоном

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини