Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Українці зможуть декларувати експрес-відправлення та сплачувати митні платежі зі смартфону

Реклама

Державна митна служба інформує, що 18 квітня у повному обсязі набуває чинності наказ Міністерства фінансів від 4 січня 2023 року № 6 «Про оформлення міжнародних поштових та експрес-відправлень і затвердження Змін до Порядку заповнення митних декларацій за формою єдиного адміністративного документа».

Держмитслужба представляє можливість самостійно декларувати експрес-відправлення громадянам в Особистому кабінеті на веб-порталі «Єдине вікно для міжнародної торгівлі» шляхом подання електронної митної декларації М-16. Це можна зробити прямо зі смартфону в будь-якому зручному місці, розповіли в Службі.

За рахунок використання попередньої інформації, яка подається експрес-операторами, громадяни мають можливість у кілька кліків самостійно задекларувати відправлення вартістю до 10 000 євро та сплатити митні платежі.

Для спрощення процесу реалізовано низку сервісних функцій:

  • переважна більшість граф декларації заповнюється автоматично;

  • автоматично здійснюється машинний переклад назв товарів та іншої інформації на українську мову;

  • можливість у багатьох випадках підбору коду товару за УКТ ЗЕД;

  • розрахунок податків відбувається в автоматичному режимі;

  • передбачено автозаповнення тих реквізитів, яких бракує в попередній інформації, - в тому випадку, якщо громадянин раніше вже користувався цим сервісом.

Після подання декларації М-16, яку необхідно підписати за допомогою КЕП або ДІЯ.Підпис, виконується таке:

У разі, якщо вартість товарів перевищує 150 євро і вони підлягають оподаткуванню, генерується QR-код. Клікнувши на цей QR-код або навівши на нього камеру мобільного телефону, можна за лічені секунди сплатити нараховані митні платежі зі свого банківського застосунку.

Відстежити статус оформлення відправлення та надходження сплачених коштів на митницю також можна онлайн через Особистий кабінет.

У Держмитслужбі зазначили, що підрозділ митного оформлення, який здійснює оформлення експрес-відправлень, з використанням нової Автоматизованої системи митного оформлення матиме цілодобовий оперативний доступ до інформації про надходження сплачених сум податків на рахунок митниці в Держказначействі.

Залишаються альтернативні способи оформлення, такі як декларування експрес-перевізником або через митного брокера та особисте (або іншою особою за дорученням) подання паперової декларації в підрозділ митного оформлення, повідомили в Держмитслужбі.

За повідомленням Державної митної служби

Потрібно більше роз'яснень і аналітики щодо нормативного акту? Спробуйте LIGA360 LEGAL SOLUTION. Воно допоможе швидко зорієнтуватися в складних правових питаннях та дізнатися, як саме застосовуються НПА у вашій галузі. Замовте рішення за посиланням.

Читайте також:

З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини