Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін зареєстрував у Раді проєкт щодо вдосконалення порядку здійснення кримінального провадження

Реклама

27 березня Кабінет Міністрів як суб'єкт законодавчої ініціативи зареєстрував у Верховній Раді проєкт Закону № 11130 «Про внесення змін до статті 31 Кримінального процесуального кодексу України щодо вдосконалення порядку здійснення кримінального провадження».

Законопроект передбачений Планом для реалізації програми Ukraine Facility та спрямований на удосконалення законодавства для більш ефективної боротьби з корупцією в частині підвищення ефективності та забезпечення належного судового розгляду кримінальних проваджень, поінформував Тарас Мельничук, постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді.

Проектом Закону пропонується:

  • внести зміни до статті 31 Кримінального процесуального кодексу, якими встановити, що кримінальне провадження в суді першої інстанції здійснюється колегіально судом у складі трьох суддів лише за клопотанням обвинуваченого щодо злочинів, за вчинення яких передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк більше десяти років, а також злочинів, у вчиненні яких обвинувачується Президент України, повноваження якого припинено, народний депутат України, Прем'єр-міністр України, член Кабінету Міністрів України, Генеральний прокурор, Голова Служби безпеки України, член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв'язку, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Антимонопольного комітету України, Голова Національного банку;

    • виключити частину 12 статті 31 КПК, яка визначає порядок розгляду кримінальних проваджень суддями Вищого антикорупційного суду.

    Відчуй силу AI у роботі юриста! Спробуй LIGA360 для щоденних завдань - аналізу законодавства й судової практики, моніторингу змін правового поля, пошуку відповідей. Замовляй безкоштовний тест-драйв за посиланням.

    Читайте також:

    Уряд пропонує внести зміни до деяких процесуальних кодексів у частині доступу до правосуддя осіб з інвалідністю

    Залиште коментар
    Увійдіть щоб залишити коментар
    Увійти

    Схожі новини