Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Парламенті зареєстровано законопроєкт про звільнення засуджених для військової служби за контрактом у ЗСУ

Реклама

Група народних депутатів зареєструвала в Парламенті законопроєкт №11079 про звільнення засуджених для служби за контрактом.

Пресслужба Мін'юсту повідомила, що відповідним законопроєктом пропонується внести зміни до законодавства, надавши засудженим право на умовно-дострокове звільнення від відбування покарання за умови, що вони підуть служити за контрактом.

«Цей законопроєкт - це спільна робота депутатів, Мін'юсту, Міноборони та Генштабу. Ми напрацювали механізм мобілізації засуджених та людей із судимістю, який задовольнив всі сторони. У разі прийняття документу, що, впевнена, відбудеться доволі скоро, засуджені зможуть приєднатися до лав ЗСУ. А це - тисячі людей, які можуть бути залучені не лише до бойових дій, а і до іншої важливої роботи, необхідної у ЗСУ», - зазначила заступниця Міністра юстиції Олена Висоцька.

В міністерстві також нагадали, що чинне законодавство забороняє мобілізовувати засуджених та осіб із судимістю навіть за їхнім бажанням.

Читайте також: Набув чинності Закон про демобілізацію строковиків

Хочеш отримати мільйони корисних документів, що аналізуються вмить? Спробуй LIGA360. Найповніша база українського законодавства й аналітики, алгоритми дій у робочих ситуаціях. А смарт-фільтри й зв?язки документів допоможуть отримати саме ту підбірку матеріалів, що вам потрібна. Спробуйте LIGA360 сьогодні, замовивши тестовий доступ. 

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини