Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд посилив нагляд за безпекою нехарчової продукції та якістю надання комунальних послуг

Реклама

Кабмін посилив нагляд за безпекою нехарчової продукції та якістю надання споживачам комунальних послуг.

Відповідну постанову № 261 ухвалено на засіданні 8 березня 2024 року.

Постанова, зокрема, частково повертає перевірки безпечності нехарчової продукції у відповідних галузях (наприклад, побутова техніка, автоприлади, комп'ютери, циркулярні пили, підіймачі для обслуговування транспорту, газонокосилки, кухонні комбайни тощо).

Документ ухвалений на виконання зобов'язань України перед міжнародними партнерами, зазначили в Мінекономіки.

«Ухвалення такого рішення є вимогою наших європейських партнерів. Зокрема, це - необхідний крок в рамках рекомендацій Європейської Комісії з підготовки до укладення Угоди АСАА («промислового безвізу») та програми Ukraine Facility. Також це допоможе захистити споживачів від порушень безпеки нехарчової продукції та законодавства на ринку надання житлово-комунальних послуг, щодо яких ми регулярно отримували скарги», - зазначив заступник Міністра економіки Олексій Соболев.

Згідно з рішенням Уряду відновлюються планові та позапланові перевірки нехарчової продукції у 3-х пріоритетних напрямках Угоди АСАА:

  • електромагнітної сумісності;

  • низьковольтного електричного обладнання;

  • безпеки машин і механізмів.

Також відновлюються позапланові перевірки у сфері надання комунальних послуг, зокрема щодо:

  • встановлення державних регульованих цін;

  • законодавства про захист прав споживачів та метрологічного нагляду.

У Мінекономіки зауважили, що під час попередніх консультацій легальний бізнес підтримав посилення нагляду за безпечністю нехарчової продукції. Адже це перешкоджатиме роботі нелегальних постачальників.

Довідково: Уряд спільно з Радою з питань підтримки підприємництва в умовах воєнного стану, Радою бізнес-омбудсмена запустили комунікаційну складову платформи «Зроблено в Україні», яка допоможе виміряти рівень задоволеності підприємців державними інституціями та послугами, а також отримати зворотній зв'язок щодо порушень та перевищення повноважень органів контролю та нагляду. Вона працює на базі pulse.gov.ua.

За матеріалами Урядового порталу

Як дізнатися, чи є ваша компанія у плані-графіку перевірок на 2024 рік? Знайдіть досьє на LIGA360 - та відкрийте розділ «Перевірки». Спробуйте прямо зараз.

Читайте також:

Перезавантаження БЕБ: що пропонує влада і бізнес

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини