Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 6 березня діє новий Порядок подання відомостей, необхідних для розрахунку податку на нерухоме майно, відмінне від земділянки

Реклама

6 березня набрала чинності урядова постанова від 1 березня 2024 року № 240, якою внесено зміни до постанови від 31.05.2012 № 476 «Про затвердження Порядку подання органами державної реєстрації прав на нерухоме майно та органами, що здійснюють реєстрацію місця проживання фізичних осіб, відомостей, необхідних для розрахунку податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки» з метою приведення її у відповідність до норм підпункту 266.7.4 пункту 266.7 статті 266 розділу ХІІ Податкового кодексу.

Постановою № 240 викладено в новій редакції Порядок подання відомостей, необхідних для розрахунку податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Згідно з документом суб'єктом подання відомостей є Мін'юст.

Мін'юст подає протягом 15 днів після закінчення податкового (звітного) кварталу ДПС відомості станом на перше число відповідного кварталу.

Міністерство юстиції подає ДПС відомості про об'єкти житлової та/або нежитлової нерухомості, у тому числі їх частки, що перебувають у власності фізичних та юридичних осіб, у тому числі нерезидентів (далі - нерухоме майно), із зазначенням:

  • прізвища, власного імені та по батькові (за наявності) фізичної особи,

  • реєстраційного номера облікової картки платника податків або серії (за наявності) та номера паспорта (для фізичних осіб, які через релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідному контролюючому органу і мають відмітку у паспорті),

  • найменування юридичної особи та її податкового номера,

  • адреси і типу нерухомого майна,

  • його реєстраційного номера та коду адміністративно-територіальної одиниці,

  • загальної та житлової площі нерухомого майна,

  • виду спільної власності (у разі, коли таке майно належить на праві спільної власності),

  • розміру частки у праві спільної власності (у разі, коли таке майно належить на праві спільної часткової власності),

  • підстави виникнення права власності і дати державної реєстрації права власності на нерухоме майно.

Передача Мін'юстом до ДПС зазначених відомостей здійснюється шляхом електронної інформаційної взаємодії між інформаційними ресурсами Мін'юсту та ДПС з використанням електронних комунікаційних мереж.

Відомості, що надійшли до ДПС, вносяться до баз даних інформаційних систем ДПС, обробляються та використовуються з урахуванням вимог законів "Про захист персональних даних", "Про захист інформації в інформаційно-комунікаційних системах", передбачених для інформації з обмеженим доступом.

Подання відомостей здійснюється на безоплатній основі.

Також документом виключено норми щодо порядку подання органами ДМС до контролюючих органів відомостей про реєстрацію/зняття з реєстрації місця проживання/перебування фізичної особи, необхідних контролюючим органам для розрахунку податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Про це зазначив Тарас Мельничук, постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді.

Попередьте незаконні дії з об'єктами нерухомості та діяльність "чорних реєстраторів". Налаштуйте моніторинг в SMS-Маяк та отримуйте сповіщення про будь-які дії щодо майна компанії. Деталі за посиланням.

Читайте також:

Діють зміни до Типового договору оренди землі: що передбачає урядова постанова

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини