Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Заробляв на реалізації бойових засобів, привезених зі сходу України: суд позбавив чоловіка волі на 3 роки

Реклама

Чоловіка, який заробляв на реалізації бойових засобів, привезених зі сходу України, суд позбавив волі на 3 роки. Колегія суддів Чернівецького апеляційного суду залишила без змін вирок Хотинського районного суду Чернівецької області, а апеляційні скарги обвинуваченого та його захисника, які просили призначити покарання без ізоляції від суспільства - без задоволення. Про це повідомила пресслужба суду.

"Суд встановив, що в липні минулого року 43-річний львів'янин повідомив своєму співрозмовнику за допомогою мобільного застосунку «WhatsApp», що він має для продажу пістолет-кулемет «Skorpion vz. 61» та може привезти з зони бойових дій карабін «М4А1». Отримавши замовлення, чоловік наприкінці місяця відправився на схід України. У ході розмови під час повернення, обвинувачений надав покупцю свій банківський рахунок, а після надходження обумовленої суми, вони домовилися про зустріч на території екопарку в м. Хотин", - встановлено в справі.

У своїх скаргах апелянти, не заперечуючи кваліфікації дій, просили застосувати положення ст. 75, 76 ККУ та призначити умовне покарання.

Оскаржуючи вирок, вони вважали, що суд не врахував у повній мірі визнання обвинуваченим своєї вини, його сімейний стан, позитивну характеристику та інші обставини, які могли би слугувати підставою для пом'якшення покарання.

Натомість, апеляційний суд, відмовляючи в задоволенні апеляційних скарг, у своїй в ухвалі погодився з позицією районного суду щодо відсутності законних підстав для застосування в даному провадженні положень ст. ст. 69, 75 КК України, з огляду на суспільну небезпечність даного кримінального правопорушення.

Як спрогнозувати ваші шанси на перемогу в суді? Скористайтеся ІТ-платформою LIGA360. Технології штучного інтелекту проаналізують вашу позовну заяву, щоб ви змогли оцінити перспективність справи й скоригувати аргументи. Деталі за посиланням.

Читайте також: Судовий дайджест 2023 року: важливі рішення Верховного Суду

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини