Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк пропонує змінити Правила зберігання, захисту, використання та розкриття банківської таємниці

Реклама

Нацбанк пропонує для громадського обговорення зміни до Правил зберігання, захисту, використання та розкриття банківської таємниці, затверджених постановою Правління НБУ від 14 липня 2006 року № 267 (зі змінами).

Зміни пов'язані з необхідністю приведення Правил зберігання, захисту, використання та розкриття банківської таємниці у відповідність до статей 62, 62-2 Закону «Про банки і банківську діяльність» та удосконалення порядку розкриття інформації, яка становить банківську таємницю, Національному банку.

Регулятор пояснив, що у зв'язку з цим передбачено:

  • доповнити перелік інформації, що становить банківську таємницю та розкривається банками за запитами уповноважених державних органів;

  • уточнити вид інформації, що становить банківську таємницю та яку має право надавати Національний банк Фонду гарантування вкладів фізичних осіб;

  • уточнити види перевірок, що здійснює Національний банк, під час проведення яких банки зобов'язані надавати документи і їх копії, які містять інформацію, що становить банківську таємницю.

Такі норми містить проєкт постанови Правління НБУ «Про затвердження Змін до Правил зберігання, захисту, використання та розкриття банківської таємниці». Зауваження та пропозиції до проєкту постанови приймаються згідно з формою подання зауважень та пропозицій у строк до 3 березня 2024 року.

За повідомленням Національного банку

LIGA360 LEGAL SOLUTION допоможе кожному фахівцю, що потребує аналізу законодавства й пошуку НПА. Керівникам, юристам, бухгалтерам, кадровикам та іншим фахівцям. Замовте доступ за посиланням.

Читайте також:

У ДРРП запроваджено механізм автоматичної первинної реєстрації спеціальних майнових прав

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини