Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

16 лютого набрали чинності зміни до Правил безпеки під час поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення

Реклама

Діють зміни до Правил безпеки під час поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення.

Відповідний наказ Мінекономіки від 20 грудня 2023 року № 19882 набрав чинності 16 лютого 2024 року.

Держпраці роз'яснила, що оновлені Правила доповнено спеціальними видами підривних робіт, зокрема підривними роботами, що пов'язані зі знищенням вибухонебезпечних предметів під час виконання робіт з протимінної діяльності, а також вимогами до працівників, які виконують ці роботи.

Розділ X Правил доповнено новою главою 12 «Підривні роботи, пов'язані зі знищенням вибухонебезпечних предметів під час виконання робіт з протимінної діяльності».

Згідно з документом підривні роботи, пов'язані зі знищенням вибухонебезпечних предметів під час виконання робіт з протимінної діяльності, проводяться суб'єктами господарювання, що мають сертифікат відповідності процесів з протимінної діяльності відповідно до вимог Закону "Про протимінну діяльність в Україні".

До підривних робіт, пов'язаних зі знищенням вибухонебезпечних предметів під час виконання робіт з протимінної діяльності, допускається персонал, який володіє спеціальними знаннями і навичками та має відповідну кваліфікацію щодо проведення цих робіт.

Підривні роботи, пов'язані зі знищенням вибухонебезпечних предметів під час виконання робіт з протимінної діяльності, проводяться з дотриманням вимог ДСТУ 8820:2023 "Протимінна діяльність. Процеси управління. Основні положення" та інших нормативних документів у сфері протимінної діяльності.

LIGA360 LEGAL SOLUTION - аналіз законодавства й практика правозастосування для кожного фахівця. Знайдіть нормативні документи, досліджуйте правові питання та звіряйтеся з експертами. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Читайте також:

ДСНС створила е-реєстри щодо аудиту пожежної та техногенної безпеки

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини