Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Адвокати, які надають безоплатну вторинну правничу допомогу, добиратимуть навчальні бали за 2023 рік до квітня

Реклама

Адвокати, які надають безоплатну вторинну правничу допомогу або уклали контракт (договір) про її надання, повинні щороку отримувати не менш ніж 2 залікових бали за навчання саме з питання БПД.

Строк для виконання цього обов'язку за 2023 рік подовжено до 1 квітня.

Відповідне рішення ухвалила Рада адвокатів України під час засідання 8 лютого.

РАУ нагадала, що за загальним правилом Порядку підвищення кваліфікації адвокатів України, затвердженого рішенням від 03.07.2021 № 63, всі адвокати (крім молодих, що практикують до трьох років), зобов'язані підвищувати кваліфікацію адвоката на рівні 10 годин на рік (10 залікових балів). Звітним роком з підвищення кваліфікації адвокатів уважається календарний рік, з 1 січня по 31 грудня кожного року.

Особливості для адвокатів системи БПД встановлені пунктом 21-1 Порядку, згідно з яким серед десяти залікових балів за рік їм необхідно набрати два саме з питань БПД. Така норма з'явилася у 2022 році (рішення РАУ від 16.12.2022 № 168), враховуючи, що адвокати, які співпрацюють із системою БПД, повинні володіти ґрунтовними знаннями та навичками у цій галузі права для надання якісної, своєчасної правової допомоги суб'єктам безоплатної правової допомоги. Йдеться про існуючі особливості виконання Правил адвокатської етики, виконання стандартів надання БПД, специфіку взаємодії з центрами надання БПД тощо.

Відповідно до п. 32 Порядку адвокатам, які не виконали вимоги цього Порядку за попередні роки, надається можливість отримати сертифікати з підвищення кваліфікації за ці роки за умови успішних проходжень спеціальних тестувань у Вищій школі адвокатури НААУ за кожен рік невиконання.

«І багато хто цим інструментом скористався, - зазначив заступник голови НААУ, РАУ Валентин Гвоздій. Але все одно залишаються колеги, які з різних причин вимоги усе ще не виконали. Враховуючи воєнний стан, логічною видається пропозиція продовжити хоча б на три місяці строк для виконання цього обов'язку».

За матеріалами Національної асоціації адвокатів України

Відвідуй навчальні заходи НААУ та отримуй кваліфікаційні бали. Календар заходів ВША НААУ допоможе вдало поєднати роботу та обов'язкове підвищення кваліфікації. Більше за посиланням.

Читайте також:

Адвокатська практика: дайджест актуальних новин, які варто врахувати в роботі

Бронювання адвокатів: НААУ подає правки до законопроєкту щодо мобілізації

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини