Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Верховний Суд зупинив касаційне провадження в справі у зв’язку з проведенням сторонами спору медіації

Реклама

Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду зупинив касаційне провадження в справі у зв'язку з проведенням сторонами спору медіації.

Про це йдеться в ухвалі КГС ВС від 16 листопада 2023 року у справі № 910/18802/21 про банкрутство, повідомила пресслужба ВС.

Згідно із ч. 2 ст. 3 Закону України «Про медіацію» медіація може бути проведена, в тому числі, під час судового, третейського, арбітражного провадження або під час виконання рішення суду, третейського суду чи міжнародного комерційного арбітражу.

За змістом ч. 7 ст. 46 ГПК України  сторони можуть примиритися, у тому числі шляхом медіації, на будь-якій стадії судового процесу. Результат домовленості сторін має бути оформлений мировою угодою.

Відповідно до п. 3-1 ч. 1 ст. 227 ГПК України суд зобов'язаний зупинити провадження у справі у випадку звернення сторін з клопотанням про зупинення касаційного провадження у справі у зв'язку з проведенням медіації.

Провадження у справі зупиняється у випадках, встановлених п. 3-1 ч. 1 ст. 227 цього Кодексу, - на час проведення медіації, але не більше 90 днів з дня постановлення судом ухвали про зупинення провадження у справі.

Як спрогнозувати ваші шанси на перемогу в суді? Скористайтеся ІТ-платформою LIGA360. Технології штучного інтелекту проаналізують вашу позовну заяву, щоб ви змогли оцінити перспективність справи й скоригувати аргументи. Деталі за посиланням.

Читайте також: Судовий дайджест 2023 року: важливі рішення Верховного Суду

LIGA360 Legal Solution допоможе кожному фахівцю, що потребує аналізу законодавства й пошуку НПА. Керівникам, юристам, бухгалтерам, кадровикам та іншим фахівцям. Замовте доступ за посиланням 

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини