Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нотаріусів і держреєстраторів пропонують зобов’язати надавати адвокатам інформацію з державних реєстрів

Реклама

Під час направлення адвокатських запитів для отримання даних, які містяться в державних реєстрах, адвокати часто отримують відмови. Отримувачі запитів вказують для цього різні причини. Але ці відмови перешкоджають професійному виконанню професійних обов'язків, наголосили в Національній асоціації адвокатів України.

Народний депутат Олександр Юрченко, який зареєстрував у Верховній Раді проєкт Закону № 10446 «Про внесення змін до деяких законів України щодо відповіді на адвокатський запит», звернув увагу на зазначену проблему.

Автор законодавчої ініціативи пропонує доповнити:

положеннями, у яких передбачити обов'язок органів, які забезпечують ведення державних реєстрів, надавати повну інформацію та копії документів, необхідних адвокату для надання правової допомоги клієнту (крім інформації з обмеженим доступом і копій документів, в яких міститься інформація з обмеженим доступом).

Йдеться про Спадковий реєстр та інші єдині та державні реєстри, що функціонують у системі Міністерства юстиції (для нотаріусів), Державний реєстр прав та Єдиний державний реєстр (для держреєстраторів).

Зазначається, що подання адвокатом адвокатського запиту є професійним правом адвоката у зв'язку із наданням правничої допомоги на підставі договору про надання правової допомоги та надає адвокату право отримувати на адвокатський запит фактично будь-яку інформацію та документи, необхідні адвокату для надання допомоги клієнту.

За повідомленням Національної асоціації адвокатів України

Відвідуй навчальні заходи НААУ та отримуй кваліфікаційні бали. Календар заходів ВША НААУ допоможе вдало поєднати роботу та обов'язкове підвищення кваліфікації. Більше за посиланням.

Читайте також:

Раді пропонують врегулювати питання своєчасності отримання відповіді на адвокатський запит

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини