Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як нотаріус може отримати відомості з Єдиного реєстру підприємств, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство

Реклама

Нотаріальна палата поінформувала, що наприкінці минулого року зверталася до Міністерства юстиції з проханням сприяти наданню нотаріусам безпосереднього доступу до Єдиного реєстру підприємств, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство.

НПУ пояснила, що така потреба виникає у нотаріусів при посвідченні договору про придбання житла з використанням житлового сертифіката (адже кошти, які надаються громадянам як компенсація, резервуються всього на 30 днів, і потрібно встигнути укласти договір), аби не допустити відкладення вчинення нотаріальних дій у зв'язку з направленням запитів до вказаного реєстру та очікуванням відповідей.

Мін'юст розглянув звернення Нотаріальної палати та повідомив, що Положенням про цей реєстр не передбачено можливість безпосереднього доступу нотаріусів, тому і функціонал реєстру не передбачає такої можливості.

Питання щодо доопрацювання функціоналу існуючого програмного забезпечення Єдиного реєстру підприємств не розглядається, оскільки з 01.06.2024 на його базі функціонуватиме інший реєстр, який передбачатиме онлайн-доступ до інформації необмеженого кола осіб.

Мін'юст звертає увагу, що враховуючи воєнний стан, тимчасово обмежено роботу низки реєстрів, у тому числі доступу до онлайн-сервісу Єдиного реєстру підприємств.

На період цього обмеження відомості з Єдиного реєстру підприємств надаються у формі інформаційних листів - за відповідним запитом до міжрегіонального управління Міністерства юстиції за місцезнаходженням суб'єкта, щодо якого запитується інформація, або до Міністерства юстиції - у разі необхідності в одночасному отриманні відомостей щодо декількох суб'єктів, які зареєстровані в областях, віднесених до сфери повноважень різних міжрегіональних управлінь.

Запит на отримання відомостей з Єдиного реєстру підприємств може направлятися як у паперовій формі засобами поштового зв'язку, так і в електронній формі - засобами електронної пошти, за умови підписання із застосуванням електронного підпису.

«Відповідні запити опрацьовуються невідкладно в порядку черговості їх надходження. В середньому, інформаційні листи надаються протягом одного-двох робочих днів, в залежності від кількості запитів, які надійшли до відповідного органу. Таким чином, надання інформаційних листів з відомостями з Єдиного реєстру підприємств в умовах відсутності доступу до відповідного онлайн сервісу відбувається в максимально стислі строки та з можливістю направлення запитів та отримання інформаційних листів з відомостями з Єдиного реєстру підприємств засобами електронної пошти без необхідності фізичного відвідування відповідного органу юстиції», - зазначається в листі Мін'юсту.

За повідомленням Нотаріальної палати України

Інформація на твоєму боці - з новим рішенням LIGA360:Нотаріус. Отримай доступ до 1,8 млн НПА, кодексів та аналітичних матеріалів, 400 державних реєстрів та понад 50 зручних цифрових функцій! Дізнайся більше причин обрати LIGA360:Нотаріус за посиланням.

Читайте також:

Вдосконалення порядку відкриття та оформлення спадщини: що змінили нові закони

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини