Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У ЄДЕССБ оновлено функціонал подання звернень до центрів надання адмінпослуг

Реклама

Міністерство інфраструктури інформує, що в Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва (ЄДЕССБ) оновився функціонал автоматизованого робочого місця працівників ЦНАПів щодо реєстрації повідомлень про початок будівельних робіт та подання декларацій про готовність об'єктів до експлуатації.

Працівники ЦНАПів можуть вносити звернення, якщо:

  • замовник будівництва не надав відомості, необхідні для заповнення форми документа: РНОКПП, адресу об'єкта будівництва, реквізити, обов'язкові для заповнення тощо;

  • за результатами перевірки відомостей в ЄДЕССБ виявлено помилки, що унеможливлюють внесення відомостей до системи. Наприклад, неприпустимий клас наслідків або вид робіт, відсутнє затвердження проєктної документації тощо.

У разі виявлення проблем працівник ЦНАПу зможе сформувати протокол про причини виникнення помилок. Після цього надати Замовнику послуги їх усунення, без відправлення документа на розгляд органу державного архітектурно-будівельного контролю.

Також оновлення надасть змогу фахівцям ЦНАПів фіксувати факт звернення Замовника для отримання послуги, зменшити відсоток відмов по документах шляхом надання Замовнику послуги (інформації про проблеми, що наявні в документі).

Зараз через ЄДЕССБ вже подано майже 233 тисячі звернень до ЦНАПів.

Зверніть увагу: На платформі LIGA360 тепер доступні державні будівельні норми. Команда LIGA360 не лише зібрала в одному розділі системи всі чинні будівельні норми, а й пов'язала їх перехресними посиланнями з іншими нормативно-правовими актами України (детальніше).

Хочеш отримати мільйони корисних документів, що аналізуються вмить? Спробуй LIGA360. Найповніша база українського законодавства й аналітики, алгоритми дій у робочих ситуаціях. А смарт-фільтри й зв'язки документів допоможуть отримати саме ту підбірку матеріалів, що вам потрібна. Спробуйте LIGA360 сьогодні, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини