Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На платформі LIGA360 тепер доступні державні будівельні норми

24 січня 2024, 16:25
174
0
Автор:
Реклама

Інформаційно-аналітична платформа LIGA360 щоденно наповнюється новими нормативно-правовими актами всіх найважливіших видавців і типів, а крім того, у межах розвитку продукту додаються й нові типи документів. Зокрема, відтепер до майже мільйона нормативних актів у систему додано державні будівельні норми. На цей час їх налічується 145, утім роботи щодо їх розміщення тривають і з часом у продукті будуть доступні всі чинні ДБН.

Розміщені державні будівельні норми будуть корисні передусім юристам, які працюють у будівельній галузі або надають послуги компаніям-забудовникам, проєктувальникам та кінцевим споживачам. Зацікавлені особи легко зможуть, не витрачаючи зайвий час, віднайти в системі будь-яку з будівельних норм і використати її у своїй роботі.

"Ми вже досить довго відчували попит на доступ до державних будівельних норм від своїх клієнтів - працівників юридичних компаній, які співпрацюють із будівельним бізнесом, а також корпоративних юристів абсолютно різних підприємств, які дотичні до будівництва. Тому ми вже давно розпочали працювати над розміщенням чинних ДБН у нашому продукті та вже можемо відкрити їх для всіх спеціалістів, які працюють на платформі LIGA360", - підкреслила керівниця інформаційного департаменту LIGA360 Ірина Петрушкевич.

Ба більше, попит на швидкий і зручний доступ до державних будівельних норм тільки зростатиме, бо навіть під час війни в Україні будівельна галузь продовжує функціонувати, зокрема активно відбудовується стратегічна інфраструктура, зруйнована внаслідок ракетних обстрілів і безпосередніх бойових зіткнень. Наприклад, лише в межах роботи платформи United24 вже відбудовано 23 мости в різних куточках нашої країни. Останній із них відкрили нещодавно, 18 січня, у Снігурівській громаді Миколаївської області.

Те саме стосується й відбудови житла. Станом на тепер відбувається активне зведення нового житла в передмісті Києва: Бучі, Ірпені, Гостомелі та інших містах і містечках, зруйнованих через обстріли, особливо в період окупації. Також ця робота триває й в інших регіонах України (зокрема, Харків, Дніпро, Миколаїв), де удари по цивільних будинках залишили багатьох українців без даху над головою.

Тому юристам, іншим фахівцям будівельної галузі та решті дотичних професіоналів потрібно регулярно звертатися до них під час підготовки необхідної документації. Крім того, дуже важливо буде відстежувати зміни в державних будівельних нормах, адже після трагічного досвіду повномасштабного вторгнення та ракетних ударів Україні треба буде докорінно змінювати вимоги до побудови нових об'єктів. Як засвідчує практика воєнного часу, на перший план потрібно ставити питання безпеки людей і в лікарнях, і у школах та дитячих садочках, і у звичайних житлових будинках. Сподіваємося, що ці нові виклики знайдуть своє відображення в оновленнях до державних будівельних норм.

Знайти ДБН на платформі LIGA360 можна через галузевий сюжет "Будівництво", у якому вже створено відповідний розділ.

Також можна перейти до списку державних будівельних норм через реквізитний пошук у системі, обравши позицію "Державні будівельні норми" в полі "Тип документа", водночас поле контекстного пошукового запиту потрібно залишити пустим. Крім того, конкретний ДБН можна знайти зазначивши його назву в полі "Слова з назви".

Нагадаємо, питання затвердження нових та актуалізації чинних державних будівельних норм належить до компетенції Мінрегіонбуду. За останні декілька років було внесено зміни до третини з них, тоді як загальна їх кількість становить 190. Державні будівельні норми забезпечують формування державної політики у сфері будівництва, містобудування й архітектури та регламентують питання будівництва будь-яких видів споруд.

Команда LIGA360 не лише зібрала в одному розділі системи всі чинні будівельні норми, а й пов'язала їх перехресними посиланнями з іншими нормативно-правовими актами України.

Інформаційно-правова система, у якій зберігається база законодавства України, доступна в рішеннях LIGA360 для компанії загалом та окремих фахівців: керівників, фахівців із комплаєнсу, юристів, бухгалтерів, фахівців із роботи з персоналом. Щоб дізнатися докладнішу інформацію - замовляйте безкоштовну презентацію за посиланням.

Довідка:

LIGA360 - це комплексна інформаційно-аналітична платформа, яка на кожному етапі господарської діяльності допомагає виявляти та мінімізувати ризики й шукати можливості для розвитку. Зокрема, серед типів ризиків, які допомагає виявити LIGA360, такі: юридичні, регуляторні, судові, фінансові, репутаційні, неблагонадійні партнери та небажані зв'язки, ділові, санкційні. Комплексний продукт для бізнесу та держави.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини