Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд ухвалив перше рішення за позовом Фонду гарантування вкладів до рф про відшкодування збитків, завданих банку внаслідок збройної агресії

Реклама

23 січня 2024 року Господарський суд м. Києва ухвалив рішення у справі №910/7444/23 про стягнення з рф в особі міністерства юстиції російської федерації понад 1,9 млрд грн шкоди, завданої діями держави-агресора ПАТ "Комерційний банк "Український фінансовий світ" (далі - Банк, ПАТ «КБ «УФС»). У Фонді гарантування вкладів повідомили, що це перше рішення за позовами Фонду до російської федерації про відшкодування збитків, завданих банку внаслідок збройної агресії рф проти України.

Зазначається, що головний офіс та майже всі активи ПАТ «КБ «УФС» знаходились у м. Донецьку та були фактично втрачені внаслідок тимчасової окупації Донецька та інших територій ОРДЛО підконтрольними росії військовими терористичними угрупуваннями. Банк був визнаний неплатоспроможним постановою НБУ від 14.08.2014 "Про віднесення ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА "КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК "УКРАЇНСЬКИЙ ФІНАНСОВИЙ СВІТ" до категорії неплатоспроможних", на підставі чого 15 серпня 2014 р. Фонд гарантування вкладів фізичних осіб запровадив у ньому тимчасову адміністрацію.

Загальна сума позову за обсягом втрачених активів банку на тимчасово окупованих територіях склала 1,9 млрд грн.

Відповідно до законодавства, відповідач може оскаржити рішення суду упродовж 30 днів з дня його оприлюднення.

Читайте також: Судовий дайджест 2023 року: важливі рішення Верховного Суду

Як спрогнозувати ваші шанси на перемогу в суді? Скористайтеся ІТ-платформою LIGA360. Технології штучного інтелекту проаналізують вашу позовну заяву, щоб ви змогли оцінити перспективність справи й скоригувати аргументи. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини