Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламентська асамблея Ради Європи схвалила резолюцію, що стосується становища українських дітей

Реклама

ПАРЄ схвалила резолюцію, що стосується становища українських дітей.

У документі Асамблея визнає депортацію та насильницьке переміщення українських дітей росією злочином геноциду.

«Резолюція охоплює проблеми всіх українських дітей. Адже кожна наша дитина є жертвою російської агресії», - зазначила доповідачка, віцепрезидент Парламентської асамблеї Ради Європи та голова спеціального профільного комітету асамблеї, народна депутатка «Слуги Народу» Олена Хоменко.

Вона наголосила на кількох справді надважливих пунктах, у яких Асамблея:

  • визнає, що повернення депортованих дітей в Україну відповідає найкращим інтересам дитини - саме цим часто спекулює рф, намагаючись виправдати викрадення дітей;

  • визнає депортацію та насильницьке переміщення українських дітей росією злочином геноциду;

  • закликає розробити ефективний юридичний механізм повернення українських дітей;

  • наголошує на дотриманні прав українських дітей, що знайшли прихисток за кордоном, зокрема й дітей з інвалідністю та позбавлених батьківського піклування;

  • підтримує 4 пункт мирного плану Президента Зеленського і зокрема план Bring Kids Back UA, а також усі зусилля України у поверненні депортованих українських дітей.

Асамблея також закликає країни - члени Ради Європи до всебічної підтримки України у допомозі українським дітям: фінансової, політичної, гуманітарної. ПАРЄ підтримує зусилля українських державних органів та громадських організацій у поверненні українських дітей.

За повідомленням політичної партії «Слуга народу»

Нагадаємо, судді Міжнародного кримінального суду видали ордери на арешт володимира путіна та уповноваженої з прав дітей Марії Львової-Бєлової. Повідомляється, що президент рф несе відповідальність за військовий злочин у вигляді незаконної депортації населення (дітей) і незаконного переміщення населення (дітей) з окупованих територій України до рф (згідно зі статтями 8(2)(a)(vii) і 8(2)(b)(viii) Римського статуту) (детальніше).

LIGA360 - зручний інструмент для юриста-міжнародника. Знаходь та аналізуй європейське законодавство, отримай рекомендації в питаннях міжнародних відносин, прав людини й громадянства, воєнного стану. Замовляй LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини