Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НАЗК склало протокол про адмінпорушення стосовно в.о. Голови КСУ Сергія Головатого

Реклама

Національне агентство з питань запобігання корупції склало протокол про адміністративне порушення стосовно в.о. Голови Конституційного Суду України Сергія Головатого.  Про це повідомила прес-служба НАЗК.

Зазначається, що на розгляд до КСУ надійшла скарга, у якій заявник зазначав, що Сергій Головатий вніс завідомо недостовірні відомості до ухвали суду та наполягав на його звільненні.

"Не бажаючи виносити зазначене звернення на розгляд спеціального пленарного засідання КСУ, звідки воно могло потрапити до комісії з питань регламенту та етики КСУ (на підставі висновку якої Головатий міг бути звільнений), він запропонував вказане звернення до розгляду у порядку денному звичайного засідання. Процедура такого засідання не передбачає можливості скерувати звернення до вказаної комісії. Таким чином, будучи наділеним повноваженнями в.о. керівника КСУ, Головатий убезпечив себе від можливої подальшої перевірки власних дій, за наслідками якої міг бути звільненим", - пояснили в НАЗК.

Дії в.о. Голови КСУ кваліфіковано за ч. ч. 1, 2 ст.172-7 КУпАП - порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. Складений протокол направлено йому на ознайомлення відповідно до вимог ст. 257-1 КУпАП.

Якщо суд визнає посадовця винним, то йому загрожує:

  • покарання у вигляді штрафу, а також можливого внесення до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов'язані з корупцією правопорушення;

  • звільнення з посади, якщо дії судді будуть розцінені як вчинення ним істотного дисциплінарного проступку.

Усі потрібні документи для юриста - в рішенні LIGA360. Обирайте з понад 1,8 мільйона НПА, судової практики, аналітики, робочих кейсів та інших матеріалів. Замовте тестовий доступ за посиланням 

Читайте також: Судовий дайджест 2023 року: важливі рішення Верховного Суду

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини