Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 8 січня діють зміни до Порядку проведення повної перевірки декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування

Реклама

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло зміни до Порядку проведення повної перевірки декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Відповідний наказ від 1 січня 2024 року № 1/24 набрав чинності 8 січня.

Зміни торкнулися пункту 11 розділу V Порядку, який було викладено в новій редакції. Згідно з нею повна перевірка декларації проводиться в частині об'єктів декларування, не охоплених повною перевіркою декларацій відповідного суб'єкта декларування за попередні періоди, крім випадків, коли Національне агентство з питань запобігання корупції отримало нову інформацію про об'єкт, який перевірявся, або коли наявні нові джерела інформації, що не були відомі чи не були доступні Національному агентству під час проведення попередньої повної перевірки.

Попередня редакція пункту передбачала, що повна перевірка декларації проводиться стосовно об'єктів декларування, які:

  • не зазначені у декларації за попередній період;

    • зазначені суб'єктом декларування у декларації за попередній період, але не були перевірені;

      • перевірені у декларації за попередній період, та за результатами їх перевірки виявлено порушення.

      Як державному службовцю зручно ознайомитись із правовою картиною дня та контролювати зміни? LIGA360: Органи влади надасть інструменти для моніторингу законодавства та судової практики, дозволить автоматично аналізувати великі обсяги документів. Більше переваг за посиланням.

      Читайте також:

      Вплив воєнного стану на правила декларування майна в Україні. Аналіз законодавчих змін

      Залиште коментар
      Увійдіть щоб залишити коментар
      Увійти

      Схожі новини