Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ планує оновити порядок авторизації надавачів фінансових платіжних послуг

Реклама

Національний банк оприлюднив для громадського обговорення проєкт змін до деяких нормативно-правових актів НБУ щодо авторизації надавачів фінансових платіжних послуг та їх діяльності.

Проєктом запропоновано внести зміни до:

  • Положення про порядок здійснення авторизації діяльності надавачів фінансових платіжних послуг та обмежених платіжних послуг;

  • Положення про авторизацію надавачів фінансових послуг та умови здійснення ними діяльності з надання фінансових послуг.

Регулятор зазначив, що такі зміни спрямовані на узгодження нормативно-правових актів Національного банку. Крім того, низка змін спрямовані на вдосконалення регулювання діяльності надавачів фінансових платіжних послуг і передбачають, зокрема:

  • підключення надавачів фінансових платіжних послуг, надавачів обмежених платіжних послуг до системи електронної пошти Національного банку для здійснення офіційної комунікації з регулятором;

  • виключення функції здійснення первинного фінансового моніторингу з операційних функцій.

Зауваження та пропозиції до Проєкту в довільній формі приймаються до 23 січня 2024 року на електронну адресу Національного банку України: NBFI.regulations@bank.gov.ua або на поштову адресу: вул. Інститутська, 9, м. Київ-8, 01601.

За повідомленням Національного банку

Legal Solution - аналіз законодавства й практика правозастосування для кожного фахівця. Знайдіть нормативні документи, досліджуйте правові питання та звіряйтеся з експертами. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Читайте також:

НАДС підготувало роз'яснення щодо умов оплати праці державних службовців держорганів

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини