Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін уточнив механізм підтвердження факту пошкодження іпотечного майна внаслідок війни

Реклама

Удосконалено механізм підтвердження факту пошкодження іпотечного майна внаслідок війни.

Відповідні зміни унесено до урядової постанови від 19 квітня 2022 року № 473.

Згідно із зазначеною постановою позичальник може звернутися до банку щодо призупинення платежів за іпотечним зобов'язанням, якщо предмет іпотеки було зруйновано або пошкоджено.

Йдеться про виплату основної суми кредиту, відсотків, комісій та інших платежів за договором про споживчий кредит.

У постанові йдеться про житло, яке знаходиться на території активних бойових дій або ТОТ і яке було пошкоджене/знищене внаслідок збройної агресії рф.

У Мінреінтеграції розповіли, що раніше підтвердити факт пошкодження майна громадяни мали шляхом отримання витягу з відповідного Державного реєстру. Втім, часто ця процедура затягувалась.

Змінами передбачається, що тепер факт пошкодження або знищення нерухомого майна підтверджується актом обстеження об'єкта та/або звітом із технічного обстеження.

Мінреінтеграції роз'яснило, що зазначені зміни дадуть змогу полегшити та пришвидшити процес призупинення платежів за іпотечними зобов'язаннями, де предмет іпотеки було знищено або пошкоджено.

Legal Solution - аналіз законодавства й практика правозастосування для кожного фахівця. Знайдіть нормативні документи, досліджуйте правові питання та звіряйтеся з експертами. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Читайте також:

Розірвання договору оренди землі: юридичні поради

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини