Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 29 грудня змінилися правила ввезення громадянами ліків в Україну

Реклама

Державна митна служба роз'яснила, що починаючи з 29 грудня 2023 року громадянам дозволено ввозити в Україну лікарські засоби, у тому числі такі, що містять наркотичні засоби чи психотропні речовини, не лише на підставі рецепта на лікарський засіб, як було раніше, а й на підставі інформаційної довідки. Печатка закладу охорони здоров'я на вказаних документах відтепер не є обов'язковою, а проставляється за її наявності у закладі.

При цьому Держмитслужба звернула увагу на важливі моменти:

  • Рецепт та/або інформаційна довідка на відповідний лікарський засіб повинні бути видані на ім'я особи, яка їх переміщує, та обов'язково засвідчені підписом та особистою печаткою лікаря.

  • Кількість лікарських засобів, що переміщуються, не повинна перевищувати кількості, зазначеної в рецепті або в інформаційній довідці, виданих на відповідний лікарський засіб.

Оскільки видача інформаційної довідки передбачена законодавством України, то і скористатися нею зможуть лише громадяни, які придбали лікарські засоби в Україні та зворотно ввозять їх в Україну.

Відповідні зміни 27 грудня 2023 року ухвалив Кабінет Міністрів постановою № 1389 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 23 травня 2012 р. № 458 та від 13 травня 2013 р. № 333» (набрала чинності 29 грудня).

Як зазначили в Держмитслужбі, без змін залишається порядок ввезення громадянами лікарських засобів, які не містять наркотичних засобів чи психотропних речовин, у кількості, що не перевищує п'яти упаковок кожного найменування на одну особу.

Потрібно більше роз'яснень і аналітики щодо нормативного акта? Спробуйте Legal Solution. Воно допоможе швидко зорієнтуватися в складних правових питаннях та дізнатися, як саме застосовуються НПА у вашій галузі. Замовте рішення за посиланням.

Читайте також:

ТОП-10 важливих судових рішень для бізнес-адвоката

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини