Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Уряд ініціював припинення міжурядової угоди про вільну торгівлю з білоруссю

Реклама

Кабінет Міністрів ініціював припинення міжурядової угоди про вільну торгівлю з білоруссю та продовжив заборону на торгівлю з росією.

Відповідні рішення ухвалено на засіданні Уряду 22 грудня 2023 року, інформує пресслужба Мінекономіки.

Так, рішенням Уряду схвалено законопроєкт (реєстр. № 0240), який припиняє дію Угоди між Урядом України і Урядом Республіки Білорусь про вільну торгівлю та низки інших документів, що забезпечували режим вільної торгівлі між країнами та вилучення з такого режиму.

Іншим рішенням Уряд продовжив до 31 січня 2024 року заборону на ввезення в Україну, в тому числі в митному режимі тимчасового ввезення низки товарів з рф.

«Зрозуміло, що жодної торгівлі між Україною та державою-агресором та сателітом росії - білоруссю - не існує вже майже два роки, як явища. Вказаними рішеннями ми лише приводимо договірно-правову базу у відповідність до реалій. Зачистку нормативно-правового поля від сміття, пов'язаного з росією та її союзниками, ми проводимо постійно та наполегливо, але, як бачите, працювати ще є над чим», - розповів заступник Міністра економіки - Торговий представник України Тарас Качка.

Перевір, чи у компанії є зв'язки з рф і рб. ContrAgent у LIGA360 покаже всю інформацію про потенційних бізнес-партнерів. Знай, з ким маєш справу.

Саме час забезпечити себе інформацією та інструментами для роботи на весь рік! Отримуйте знижки до 40 % для рішень LIGA360. Заповніть заявку для зв'язку з менеджером.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини