Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Про нові правила нарахування зносу на необоротні активи бюджетних установ, що знаходяться за кордоном

6 квітня 2010, 16:46
4950
0
Реклама

Держказначейство в листі № 15-04/502-4166 роз'яснило порядок нарахування зносу на необоротні активи.

У зв'язку з внесенням в 2009 році змін в Інструкцію по бухгалтерському обліку необоротних активів бюджетних установ знос на необоротні активи установ, що знаходяться за кордоном, підлягає нарахуванню (чого раніше не було)оскільки після змін нарахування зносу здійснюється по нормах розділу 7 "Знос необоротних активів" (раніше здійснювалося згідно з листами Держказначейства)який не містить виключень у відношення таких активів.

Для нарахування зносу основних засобів застосовуються терміни корисного використання і річні норми зносу, вказані в доповненні. Знос інших необоротних матеріальних активіву тому числі експонатів зоопарків, виставок, бібліотечних фондів, малоцінних необоротних активів, білизни, постільних речей, одягу і взуття, інвентарної тари, матеріалів довготривалого використання для наукових цілей, нараховується у першому місяці передачі у використання об'єкту необоротних активів у розмірі 50% його первинній вартості і у місяць ліквідації (списання з балансу) - інші 50 % (пункт 7.7 Інструкцій).

На 31 грудня 2009 року необхідно було на вказані необоротні активи нарахувати 50% зносу незалежно від дати передачі їх у використання (без копійок: понад 0,50 грн. округляється до 1 грн., менш - не враховується). При списанні інших необоротних матеріальних активів копійки налічуються (пункт 1.20 Інструкцій).

Знос на нематеріальні активи нараховується відповідно до пунктом 7.8 Інструкцій. Виключення - нематеріальні активи, термін корисної дії яких не визначений (на них знос не нараховується взагалі).

Оскільки знос на основні засоби і нематеріальні активи бюджетних установ за кордоном до 2009 року не налічувався, з грудня 2009 року він налічується за повну кількість календарних місяців їх перебування в експлуатації за кордоном, включаючи грудень 2009 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини