Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 1 січня запрацює земельний ринок для юросіб

Реклама

З 1 січня запрацює земельний ринок для юридичних осіб, як і планувалось. Змін до другого етапу земельної реформи не буде.

На цьому наголосив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський під час конференції УКАБ «Ведення агробізнесу в Україні», яка відбулась у Києві.

«З нового року у нас новий етап земельної реформи. Ніяких змін ми не плануємо. Це означає, що з нового року землю можуть купувати юридичні особи», - підкреслив Микола Сольський.

Міністр зазначив, що війна спонукає навпаки пришвидшувати реформи, а не сповільнювати.

«Маємо рухатись в сторону лібералізації, а не жорсткого регулювання. Тому що війна - це причина навпаки рухатись швидше з реформами. В першу чергу ми маємо самі дбати про себе. Бізнес сентиментами не керується. У нас мають бути зручні правила, не гірші ніж в країнах, де готові вкладати гроші», - підкреслив Міністр агрополітики.

Заступник міністра Маркіян Дмитрасевич зауважив, що українське аграрне законодавство зараз проходить важливий етап адаптації до європейських норм. І бізнесу також варто ретельно готуватись до конкуренції на європейському ринку. Він зазначив, що для українського аграрного сектору членство в ЄС - це багато можливостей, а також певні виклики, та наголосив на необхідності вже враховувати норми ЄС у плануванні діяльності аграрних підприємств.

Слідкуйте за змінами аграрної сфери - з віджетом “АПК” у LIGA360

Контролюйте незаконні дії щодо ваших земельних ділянок у сервісі SMS-Маяк Земля. Моніторинг Державного реєстру речових прав на нерухоме майно 24/7 та миттєве сповіщення про зміни.

Читайте також:

Реформа дерегуляції: Мінекономіки пропонує скасувати 74 % від усіх державних санітарних правил і норм

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини