Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Глава держави створив громадську раду для проведення гуманітарних реформ

6 квітня 2010, 10:56
264
0
Реклама

Указом Президента України від 2 квітня 2010 року № 46/2010 в Україні створений Громадська гуманітарна рада (Громадська гуманітарна рада - укр.) як консультативно-дорадчий орган при главі держави, затверджено Положення про нього і його персональний склад.

Рада створена з метою "забезпечення прав і свобод людини і громадянина" у сфері освіти, науки, культури, мистецтва, охорони здоров'я, інтелектуальної і творчої діяльності, а також для здійснення "системних реформ" для досягнення європейських стандартів перерахованих прав.

Положення про Раду невелике і левова частка його присвячена завданням і правам Ради. Серед завдань - вивчення процесів у сфері гуманітарного розвитку України, вироблення механізмів проведення гуманітарних реформ, забезпечення громадської і національної згоди, "компромісу і консенсуза у питаннях формування і реалізації мовної політики".

Поклали на Раду і попередження проявів політичної некоректності. Як самостійні завдання виділені проведення різноманітних громадських круглих столів і конференцій і розгляд законопроектів з питань гуманітарного розвитку, що вносяться Президентом до парламенту. Гуманітарна рада безпосередньо буде задіяна в підготовці щорічних звернень Президента до народу і до Верховної Ради.

Очолив Раду сам Президент. Засідання його плануються не рідше за одне в квартал. Передбачено інформування громадськості про діяльність Ради.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини