Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На COSAC ухвалили резолюцію на підтримку України: що передбачено?

29 листопада 2023, 17:10
145
0
Реклама

Конференція комітетів у справах ЄС парламентів Європейського Союзу та партнерів ухвалила підсумковий документ, в якому висловила підтримку Україні у багатьох сферах. Про це повідомила прес-служба Апарату ВР.

В документі наголошується на важливості надання допомоги Україні стільки, скільки буде потрібно, аж до повного відновлення територіальної цілісності в міжнародно визнаних кордонах. Резолюція, зокрема, закликає до постачання зброї та боєприпасів Україні, ухвалення Ukraine facility - фінансового механізму ЄС на підтримку України. Також закликає інституції ЄС та країни-члени прискорити роботу, спрямовану на використання заморожених активів росії для відновлення та реконструкції України.

Серед важливих аспектів у документі:

  • твердження про те, що всеосяжний, справедливий і міцний мир в Україні має бути досягнутий на основі цілковитої поваги до її незалежності, суверенітету та територіальної цілісності, в її міжнародно визнаних кордонах;

  • притягнення до відповідальності керівництво росії за агресивну війну проти України, а також будь-кого, хто брав участь або скоїв воєнні злочини в Україні (цілковита підтримка розслідування Міжнародного кримінального суду в Україні, а також підтримка створення Спеціального трибуналу для покарання росії за злочин агресії проти України та визначення майбутніх механізмів компенсації);

  • заклик у документі ухвалити нарешті 12-й пакет санкцій проти росії, а також активізувати зусилля, у співпраці з партнерами, щоб заблокувати будь-які спроби рф обійти ці санкції.

"У документі вітають резолюцію Європейського парламенту від 9 листопада 2023 року, яка містить заклик до повної заборони імпорту російського скрапленого газу та заборони транспортування російської нафти і скрапленого газу через територію ЄС. Окрім цього, COSAC засуджує навмисні атаки росії на українську цивільну та критичну інфраструктуру, а також повторює своє рішуче засудження незаконної депортації дітей та українських громадян до росії й білорусі і вимагає, щоб ці країни гарантували українцям негайне та безпечне повернення додому", - повідомили у ВР.

Щодо європейської інтеграції України COSAC висловлює підтримку процесу розширення ЄС, та приєднання України на основі виконання вимог, передбачених процесом розширення.

LIGA360 дає змогу перевіряти компанії у світових санкційних списках, зокрема країн ЄС та США, а також санкційних списках України (РНБОУ, АМКУ). Спробуйте інструмент для перевірки токсичних бізнес-зв'язків прямо зараз. Більше про можливості LIGA360 для контролю compliance ризиків - за посиланням.

Вам також буде цікаво:

ТОП-10 юридичних порад для ведення бізнесу за кордоном

Цікаві судові рішення у спорах з держорганами 2023

Практика реструктуризації кредитних зобов'язань під час війни: що, як і коли

Фінмоніторинг під час війни: що потрібно врахувати?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини