Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про застосування англійської мови в Україні

22 листопада 2023, 13:12
1247
0
Реклама

На засіданні 22 листопада Верховна Рада ухвалила за основу законопроєкт № 9432 про застосування англійської мови в Україні. Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк.

Законопроєкт передбачає офіційне закріплення статусу англійської мови як однієї з мов міжнародного спілкування в Україні, визначення категорії посад, кандидати на зайняття яких зобов'язані володіти англійською мовою, унормування особливостей застосування англійської мови в роботі органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підрозділів екстреної допомоги населенню, під час перетину державного кордону, у сферах освіти, транспорту, охорони здоров'я.

Нардеп зазначив, що норма про показ англомовних фільмів у кінотеатрах мовою оригіналу з субтитруванням українською була виключена рішенням комітету. 

Як державному службовцю зручно ознайомитись із правовою картиною дня та контролювати зміни? LIGA360:Органи влади надасть інструменти для моніторингу законодавства та судової практики, дозволить автоматично аналізувати великі обсяги документів. Більше переваг за посиланням 

Читайте також: Президент вніс в Раду законопроєкт щодо статусу англійської мови в Україні

НАЗК внесло ще одну компанію до переліку міжнародних спонсорів війни

Змінено умови прийняття до громадянства України: що передбачає новий Закон?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини