Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати пропонують встановити в Україні Міжнародний чоловічий день

21 листопада 2023, 11:22
393
0
Реклама

В Парламенті зареєстровано проєкт постанови Верховної Ради №10270 про встановлення в Україні Міжнародного чоловічого дня.

Пропонується встановити в Україні Міжнародний чоловічий день, який відзначати щорічно 19 листопада на постійній основі. В Постанові рекомендується Кабінету Міністрів України розробити із залученням громадськості та затвердити у місячний строк з дня прийняття цієї Постанови комплексний план заходів з відзначення на державному рівні Міжнародного чоловічого дня.

"Однією з основних принципів сучасного правозабезпечення є принцип гендерної рівності. В Україні, як і в багатьох інших країнах, існують Міжнародний жіночий день і День прав людини. Проте, для забезпечення повноцінної рівності статей, важливо встановити і Міжнародний чоловічий день, що визначається національним законодавством. Встановлення Міжнародного чоловічого дня може бути важливим кроком у підтримці гендерної рівності. Воно показує, що суспільство визнає важливість прав та проблем чоловіків, а також їхній внесок у суспільство", - йдеться в пояснювальній записці до проєкту.

Хочеш отримати мільйони корисних документів, що аналізуються вмить? Спробуй LIGA360. Найповніша база українського законодавства й аналітики, алгоритми дій у робочих ситуаціях. А смарт-фільтри й зв?язки документів допоможуть отримати саме ту підбірку матеріалів, що вам потрібна. Спробуйте LIGA360 сьогодні, замовивши тестовий доступ. 

Читайте також: В Україні можуть встановити новий норматив робочих місць для працевлаштування ветеранів війни

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини