Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні можуть встановити новий норматив робочих місць для працевлаштування ветеранів війни

17 листопада 2023, 14:40
492
0
Реклама

В Парламенті зареєстровано законопроєкт № 10261 "Про внесення змін до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" щодо гарантій працевлаштування ветеранів війни".

Пропонується доповнення Закону "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" новою статтею 16-1, яка передбачатиме забезпечення права ветеранів війни на працевлаштування, шляхом встановлення для підприємств, установ, організацій, у тому числі фізичних осіб, які використовують найману працю, нормативу робочих місць для працевлаштування ветеранів війни у розмірі 2% середньооблікової чисельності штатних працівників облікового складу за рік, а якщо працює від 8 до 25 осіб, - у кількості одного робочого місця. При розрахунках кількість робочих місць округлюється до цілого значення.

"Крім спеціальних проектів, ветерани війни мають отримати гарантоване право на працевлаштування, що дозволить як реінтегрувати їх у цивільне життя, так і забезпечити належною заробітною платою", - йдеться в пояснювальній записці до законопроєкту.

Потрібно більше роз?яснень і аналітики щодо нормативного акту? Спробуйте Legal Solution. Воно допоможе швидко зорієнтуватися в складних правових питаннях та дізнатися, як саме застосовуються НПА у вашій галузі. Замовте рішення за посиланням.   

Читайте також: Які пільги передбачено для учасників бойових дій та членів їх сімей?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини