Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Націоналізація ПриватБанку правомірна: рішення апеляційного суду

15 листопада 2023, 14:05
252
0
Реклама

Шостий апеляційний адміністративний суд рішенням від 15 листопада 2023 року закрив провадження у справі про оскарження рішень органів державної влади про виведення ПриватБанку з ринку за участю держави та підтвердив неможливість повернення банку колишнім власникам. Про це повідомила прес-служба Нацбанку.

Так, суд скасував рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 18 квітня 2019 року, яким було задоволено позов колишнього співвласника ПриватБанку Ігоря Коломойського до Національного банку, Кабінету Міністрів, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, яким було визнано протиправними і скасовано рішення органів державної влади про виведення неплатоспроможного ПриватБанку з ринку за участю держави.

В Нацбанку зазначили, що через 6 років, суд підтвердив неможливість повернення ПриватБанку колишнім власникам, на докапіталізацію якого держава витратила понад 155 мільярдів гривень.

Начальник управління претензійно-позовної роботи Юридичного департаменту НБУ Віктор Григорчук пояснив, що судом застосовано Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення механізмів регулювання банківської діяльності" № 590-ІХ, оскільки позовні вимоги у справі не відповідають положенням даного закону.

Legal Solution допоможе кожному фахівцю, що потребує аналізу законодавства й пошуку НПА. Керівникам, юристам, бухгалтерам, кадровикам та іншим фахівцям. Замовте доступ за посиланням 

Читайте також: Ухвалено остаточне рішення у справі щодо оскарження рішення НБУ про визначення пов'язаних з ПриватБанком осіб

Legal Friday від LIGA ZAKON - найвигідніша спецпропозиція року. Заповнюйте заявку та забронюйте знижку для професійних рішень для роботи. 

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини