Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 14 листопада діють зміни до деяких постанов щодо доступу до безоплатної правничої допомоги

14 листопада 2023, 17:37
1088
0
Реклама

14 листопада набрала чинності урядова постанова від 7 листопада 2023 року № 1163 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо доступу до безоплатної правничої допомоги».

Раніше Тарас Мельничук, постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді, пояснив, що змінилося.

Зокрема, документом унесено зміни до Порядку і умов проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги, відповідно до яких рішення про проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правничої допомоги, приймає Координаційний центр з надання правничої допомоги.

Внесено зміни до Порядку і умов укладення контрактів з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на постійній основі, та договорів з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на тимчасовій основі, якими передбачено укладення центрами з надання безоплатної правничої допомоги виключно договорів з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правничу допомогу.

Виключено з Положення про Міністерство юстиції повноваження з надання методичної допомоги органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування з питань, що стосуються надання безоплатної первинної правової допомоги, та забезпечення проведення конкурсів міжрегіональними управліннями Мін'юсту для залучення адвокатів для надання безоплатної вторинної правової допомоги. Ці повноваження покладено на Координаційний центр з надання безоплатної правничої допомоги та міжрегіональні/регіональні центри з надання безоплатної правничої допомоги.

Внесено, з метою приведення у відповідність до Закону № 3022-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення доступу до безоплатної правничої допомоги», зміни до низки урядових постанов, що регулюють питання у сфері безоплатної правової допомоги, якими, зокрема, слова «правова допомога» замінено словами «правнича допомога», а слова «центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги» словами «центр з надання безоплатної правничої допомоги».

Секрет успіху адвоката НААУ - у рішенні LIGA360. Аналіз судових рішень й законодавства, моніторинги й правові сервіси, доступ до кабінету НААУ та Електронного суду. Замов сьогодні та виконуй робочі завдання ефективніше.

Хочете скористатися ексклюзивною пропозицією Legal Friday від LIGA ZAKON? Заповніть заявку та забронюйте знижку на професійні рішення для роботи.

Читайте також:

Закон «Про правотворчу діяльність»: що врахувати правникам?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини