Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Європарламент вимагає посилення санкцій ЄС проти росії: ухвалено резолюцію

Реклама

Депутати Європарламенту вимагають більшого нагляду на рівні ЄС і зусиль, щоб обмежити здатність рф обходити обмежувальні заходи ЄС. Про це йдеться в ухваленій 9 листопада резолюції, повідомила прес-служба Європарламенту.

"Наголошуючи на безпрецедентному характері обмежувальних заходів ЄС, депутати Європарламенту стурбовані відсутністю належного виконання та спробами підірвати зусилля, спрямовані на стратегічне послаблення російської економічної та промислової бази, а також таких, що перешкоджають здатності країни вести війну", - йдеться в повідомленні.

Депутати Європарламенту закликають ЄС та його країни-члени посилити та централізувати нагляд на рівні ЄС за впровадженням санкцій і розробити механізм запобігання обходу та моніторингу. Вони також закликають ЄС посилити координацію щодо виконання існуючих санкцій щодо експорту російської нафти, належним чином закрити ринок ЄС для викопного палива російського походження та накласти санкції на всі великі російські нафтові компанії, Газпромбанк, їхні дочірні компанії та їхні правління та керівництво.

У резолюції говориться, що ЄС повинен співпрацювати з G7, щоб суттєво знизити граничну ціну на російську нафту та нафтопродукти, накласти повну заборону на імпорт російського зрідженого газу, а також на імпорт палива та інших нафтопродуктів із інших країн, якщо ця продукція була вироблена з використанням російської нафти. Європарламент також хоче, щоб ЄС заборонив транспортування російської нафти та зрідженого газу через територію ЄС і запровадив обмеження щодо цін та обсягів імпорту в ЄС російських і білоруських добрив.

Крім того, євродепутати хочуть, щоб Європейська комісія та країни-члени ЄС розширили санкції, включивши повну заборону на продаж і ограновування алмазів російського походження або реекспортованих росією в ЄС. За їхніми словами, ЄС також має вивчити правові шляхи конфіскації заморожених російських активів і їх використання для відновлення України.

LIGA360 дає змогу перевіряти компанії у світових санкційних списках, зокрема країн ЄС та США, а також санкційних списках України (РНБОУ, АМКУ). Спробуйте інструмент для перевірки токсичних бізнес-зв'язків прямо зараз. Більше про можливості LIGA360 для контролю compliance ризиків - за посиланням.

Вам також буде цікаво:

ТОП-10 юридичних порад для ведення бізнесу за кордоном

Цікаві судові рішення у спорах з держорганами 2023

Практика реструктуризації кредитних зобов'язань під час війни: що, як і коли

Фінмоніторинг під час війни: що потрібно врахувати?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини