Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Новий Закон дозволить військовослужбовцям ставати набувачами гуманітарної допомоги, зокрема автомобілів

9 листопада 2023, 12:02
1913
0
Реклама

Верховна Рада на засіданні 8 листопада ухвалила Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо спрощення порядку ввезення, обліку та розподілу гуманітарної допомоги" (законопроєкт №9111).

Документ закріплює декларативний принцип ввезення гумдопомоги, скасовує щомісячне звітування, спрощує облік та розширює перелік отримувачів гуманітарної допомоги тощо. Про це розповів народний депутат від «Слуги Народу» Роман Грищук, передає прес-служба Апарату ВР.

«Поки ще чинний закон про гуманітарну допомогу був ухвалений ще у 1999 році і зовсім не розрахований на період воєнного стану. Волонтери, благодійні та громадські організації, які завозять величезну кількість гуманітарної допомоги і для підтримки ЗСУ, і для постраждалих унаслідок російської агресії, роблять неймовірні речі. Для спрощення їхньої діяльності потрібен був новий документ, який ми й ухвалили в другому читанні», - сказав він.

За його словами, законопроєкт уперше дозволяє закріпити декларативний принцип завезення гумдопомоги.

«Якщо ви організація чи волонтер і хочете завозити допомогу, ви маєте й можете це робити. Тепер декларативний принцип закріплено законом. Також ми скасували щомісячне звітування до введення в дію електронної системи обліку, розширили перелік отримувачів гуманітарної допомоги, надали можливість фондам визнавати гуманітарною допомогою придбані ними за кордоном товари, а крім того, дозволили нарешті військовослужбовцям ставати набувачами гуманітарної допомоги, зокрема автомобілів», - пояснив нардеп.

Він зазначив, що Кабмін має розробити на основі цього Закону відповідний порядок.

Читайте також: Рада ухвалила Закон, яким спрощено порядок отримання статусу учасника бойових дій

Хочеш отримати мільйони корисних документів, що аналізуються вмить? Спробуй LIGA360. Найповніша база українського законодавства й аналітики, алгоритми дій у робочих ситуаціях. А смарт-фільтри й зв'язки документів допоможуть отримати саме ту підбірку матеріалів, що вам потрібна. Спробуйте LIGA360 сьогодні, замовивши тестовий доступ. 

Legal Solution - аналіз законодавства й практика правозастосування для кожного фахівця. Знайдіть нормативні документи, досліджуйте правові питання та звіряйтеся з експертами. Дізнайтеся більше переваг за посиланням 

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини