Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Правила охорони праці під час будівництва і робіт на автодорогах набувають чинності

2 квітня 2010, 14:04
970
0
Реклама

Наказом Госгорпромнадзора № 216 від 28 грудня 2009 року затверджені Правила охорони праці під час будівництва, ремонту і змісту автомобільних дорігякі набувають чинності 2 квітня 2010 року.

Правила поширюються на усіх суб'єктів господарювання (незалежно від форми власності)що виконують роботи по будівництву доріг, їх ремонту і обслуговуванню. Ними передбачається необхідність розробки інструкції по охороні праці, навчання і перевірки знань працівників по охороні праці і пожежної безпеки на кожному підприємстві. Допускати до роботи що не пройшли навчання забороняється.

Нормы Правил містять вимоги безпеки, що пред'являються до підготовчим роботам: в зоні проведення робіт, до облаштування будівельних майданчиків і робочих місць, до зберігання матеріалів, виробів і конструкцій, до інструменту, до проведення зварювальних робіт, до перевезення працівників автомобільним транспортом, до навантажувально-розвантажувальних робіт і переміщення вантажів.

Третім Розділом Правил являються вимоги безпосередньо до безпеки будівництва (ремонту, змісту), у тому числі в важких геологічних умоваха також під час укладання, реконструкції дорожнього покриття, розмітки проїжджої частини, змісту земляного полотна і покриття автодороги. Окремим пунктом викладені вимоги до роботи з токсичними (отруйними) речовинами.

Безпеці праці під час будівництва, ремонту і змісту інженерних, житлових і виробничих будов дорожно-экплуатационных служб присвячений Розділ IV. Тут викладені у тому числі і вимоги по безпеці, предъявлямые під час роботи на льоду і на воді, під час пропуску льоду, паводкових вод, ліквідації розмивів, а також до безпеки засобів переправи.

З питань праці жінок, неповнолітніх, медичного обслуговування праці і забезпечення спецодягом і засобами індивідуального захисту, як і розслідування нещасних випадків і аварій на виробництві, Правила посилають до вже діючих правових норм законів і інших підзаконних нормативних актів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини