Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 25 жовтня діють зміни до Положення про Нацполіцію

Реклама

25 жовтня набрала чинності урядова постанова від 20 жовтня 2023 року № 1106 "Про внесення змін до пункту 4 Положення про Національну поліцію".

Документом Положення про Національну поліцію приведено у відповідність до чинної редакції Закону «Про Національну поліцію», поінформував Тарас Мельничук, постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді.

Постановою закріплено повноваження поліції:

  • здійснювати екстрені комунікації за телефонним номером 102;

    • конвоювати осіб, затриманих за підозрою в учиненні кримінального правопорушення, узятих під варту, обвинувачених або засуджених до позбавлення волі, а також охороняти їх у залі суду;

    • здійснювати техніко-криміналістичне забезпечення огляду місця події, у тому числі пов'язаної з пожежами, та спеціальні вибухотехнічні роботи за фактами скоєння вибухів, у разі надходження повідомлень про виявлення підозрілих вибухонебезпечних предметів, загрозу вибуху;

    • у випадках, передбачених законом, утримувати в ізоляторах тимчасового тримання осіб, затриманих за вчинення кримінальних або адміністративних правопорушень, осіб, стосовно яких як запобіжний захід застосовано тримання під вартою, осіб, підданих адміністративному арешту, а також обвинувачених і засуджених.

    Також поліцію наділено повноваженням відповідно до покладених на неї завдань забезпечувати інформування Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, про хід досудового розслідування, ужиття заходів для розшуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, для внесення даних до Єдиного реєстру осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

    LIGA360 - перше рішення для автоматизації legal research на українському ринку. Миттєвий аналіз мільйонів законодавчих актів та судових справ для формування найефективніших правових позицій. Замов прямо сьогодні.

    Читайте також:

    ТОП-10 цікавих рішень Верховного Суду 2023 року

    Залиште коментар
    Увійдіть щоб залишити коментар
    Увійти

    Схожі новини