Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд уніс зміни до Положення про Нацполіцію: що передбачено

Реклама

Уряд уніс зміни до Положення про Національну поліцію з метою приведення його у відповідність до чинної редакції Закону «Про Національну поліцію».

Відповідне рішення ухвалено на засіданні Кабінету Міністрів 20 жовтня, інформує Тарас Мельничук, постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді.

Документом закріплено повноваження поліції:

  • здійснювати екстрені комунікації за телефонним номером 102;

  • конвоювати осіб, затриманих за підозрою в учиненні кримінального правопорушення, узятих під варту, обвинувачених або засуджених до позбавлення волі, а також охороняти їх у залі суду;

  • здійснювати техніко-криміналістичне забезпечення огляду місця події, у тому числі пов'язаної з пожежами, та спеціальні вибухотехнічні роботи за фактами скоєння вибухів, у разі надходження повідомлень про виявлення підозрілих вибухонебезпечних предметів, загрозу вибуху.

Також поліцію наділено повноваженням відповідно до покладених на неї завдань забезпечувати інформування Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, про хід досудового розслідування, ужиття заходів для розшуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, для внесення даних до Єдиного реєстру осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

LIGA360 - перше рішення для автоматизації legal research на українському ринку. Миттєвий аналіз мільйонів законодавчих актів та судових справ для формування найефективніших правових позицій. Замов прямо сьогодні.

Читайте також:

ТОП-10 цікавих рішень Верховного Суду 2023 року

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини