Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Сьогодні вводяться в дію електронні квитки на ж/д транспорті, які можна тримати в мобільнику

2 квітня 2010, 09:00
1911
4
Реклама

Сьогодні набувають чинності зміни до Порядку оформлення розрахункових і звітних документів при здійсненні продажу проїзних і перевізних документів на залізничному транспортізатверджені наказом Минтранссвязи і ДПАУ № 1318/717 від 18 грудня 2009 року.

Зміни передбачають введення електронних проїзних документів (квитків)тобто сформованих автоматизованою системою в електронно-цифровій формі, плата за які робиться безготівковим способом (платіжними картками або перекладами), і посадочних документів як візуального відображення документів електронних.

Посадочний документ роздруковуватиметься пасажиром (чи перевізником) або записуватися на електронний носій - мобільний телефон, компактний персональний комп'ютер, чіп-карту і тому подібне. Обов'язковим реквізитом останнього виступає захисний код, що прочитується відповідним пристроєм.

Використовувати електронний квиток можна буде тільки разом з чеком, котрый роздруковується з використанням електронного контрольно-касового реєстраторавнесеного в Державний реєстр РРО - реєстраторів розрахункових операцій. Цей електронний реєстратор має бути складовою частиною спеціального мобільного терміналу для контролю відповідності умовам поїздки і перевірки дійсності електронного проїзного документу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини